Tuesday, January 1, 2013

tropical mousse/mousse tropical


i got this recipe from a friend of mine. it originally asks for passion fruit concentrate or passion fruit, but since i was not lucky enough to find some in the store, i used papaya and mango concentrate instead.
esta receta me la pasó una amiga mía. la receta original lleva jugo concentrado de maracuyá o maracuyá, pero como no tuve la suerte de conseguir uno u otro en la tienda, usé papaya y jugo concentrado de mango.

ingredients/ingredientes:

1 cup of mango concentrate/taza de jugo concentrado de mango
1 1/2 cup papaya/taza de papaya
1 cup sugar/taza de azúcar
3 teaspoons of powdered gelatine/cucharaditas de gelatina sin sabor
3 egg whites/claras de huevo
1/2 can condensed milk/lata de leche condensada

cut the papaya, take out the seeds, peel it and cut it into pieces.
corta la papaya, saca las semillas, pelala y cortala en pedacitos.
























blend the mango concentrate with papaya.
licua el jugo concentrado de mango con papaya.









dissolve the gelatine in a little bit of the mango-papaya mixture.
disuelve la gelatina en un poco de la meaycla de mango y papaya.













in a saucepan, mix the rest of the mango-papaya mixture with sugar and cook it until it thickens slightly. take the saucepan off the stove and mix in the gelatin until it dissolves totally.
en una cacerola mezcla el resto de la mezcla de mango y papaya con azúcar y cocinala hasta que se espese ligeramente. retira la cacelora del fuego y mezcla con la gelatina hasta que se disuelve totalmente.

beat the egg whites until stiff.
bate las claras de huevo a punto de turrón.
























add the mango-papaya mixture to the whisked egg whites and keep on beating. add the condensed milk and beat until all the ingredients incorporate well.
añade la mezcla de mango y papaya a las claras de huevo batidas y sigue batiendo. agrega la leche condensada y bate hasta todos los ingredientes se incorporen bien.













place the mousse in the glasses and place in the fridge for at least two hours.
coloca el mousse en vasitos y refrigéralos durante por lo menos dos horas.













































4 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...