Sunday, August 7, 2011

malá sútaž







pre tych, ktori by chceli vyskusat chut mexickeho jedla cochinita. jednemu/jednej z vas poslem balicek achiote dovezeneho priamo z mexika. staci ak par slovami opisete, co vam napadne ako prve pri slovach "mexicka kuchyna". svoje odpovede piste pod tento prispevok do soboty, 20. augusta 2011. vyhercu vyzrebujem a vyhlasim vecer v nedelu 21. augusta 2011 :)

tesim sa a som zvedava na vase odpovede :)

13 comments:

  1. Napadne ma: cinco de mayo, burritos, fazule a taco, ryža a proste poriadna vecera pocas mojho roku v amerike :-)))

    ReplyDelete
  2. Kedze s mexickou kuchynou osobnu skusenost nemam, napadaju ma len slova, ktore sa mi s nou spajaju, ako: kukurica, fazule, tortily, tacos, enchiladas, chipotle, tomatillo, cokolada, vanilka a tequila :)

    ReplyDelete
  3. čili a tortily :) a ešte fazuľa

    ReplyDelete
  4. napada mi kukurica, tortillas, chilli, tony chilli, tequila, pivo.... a moje myslienky su vyrazne ovplyvnene jednou mojou byvalou spoluziackou, Mexicankou, ktora si do vsetkeho davala tony chilli a este aj jablko ked jedla, tak si ho macala v chilli po kazdom hryze:-D

    ReplyDelete
  5. Napadli mi TINGA, JALAPEŇOS a LUBISTHEMPLE. TINGA preto, lebo to bolo prvé mexické jedlo, ktoré som pripravovala, JALAPEŇOS zrejme preto, lebo ich názov si ako jediný spomedzi ďalších čili papričiek zo stupnice pálivosti Wilbura Scovilla pamätám a LUBISTHEMPLE lebo je mojím pojítkom s mexickou (nielen) kuchyňou. Katka78

    ReplyDelete
  6. No mna napadne ako prve lubisthemple :-) a potom tacos, chilli a tony fazule :)
    Lucy

    ReplyDelete
  7. Igual que la cochinita pibil puedes adobar un pollo, o hacerlo en paquetes de aluminio con hojas de plátano y a vapor o al horno. Añades mantequilla.

    Saludos!

    ReplyDelete
  8. @Nora, si lo se, que tambien puedo preparar el pollo asi, la proxima vez lo hare en el aluminio con mantequilla :) gracias por el tip :)

    ReplyDelete
  9. Pri mexickej kuchyni mám v predstave tortily,chilli,fazule,konzumentov v sombrérach a s gitarami( nie je toho veľa) a teraz aj cochinitu z bravčového mäsa @lubisthemple z Varechy :-)))

    ReplyDelete
  10. Ahoj Lubka, objavila som dnes tvoju súťaž :) ... keď sa povie "mexická kuchyňa" tak ma ako prvé napadne tvoj blog :)) a potom možno ešte chilli con carne a tequila :))... a ešte nachos a k nim nejaká dobrá salsa verde :)

    ReplyDelete
  11. Pekne pozdravujem , Mexico krajina termperantu , tanca , omaný tok teguila , výborné jedlá , chilli papričky , ale aj TV seriál nekonečná láska:-) no a spomeniem už spomenuté @lubisthemple & varecha.sk

    ReplyDelete
  12. SALSA! just can't get mine right... but it can make or break the meal

    ReplyDelete
  13. Keď sa povie Mexická kuchyňa, mňa napadne moje 3 rande s mojím manželom. V prievidzi bola super mexická reštika. Vždy, keď sme mali cestu okolo, zastavili sme sa tam :) To boli časy....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...