Tuesday, May 17, 2011

maple ice-cream/helado de maple































this was the first ice-cream i made. i was a little worried, since i do not have an ice-cream maker. it turned out quite well and my next flavor will be cinnamon :)
esta fue la primera vez que hice helado. estaba un poco preocupada porque no tengo la maquina para hacer helados. Salió bastante bien y mi proximo sabor será canela :)

ingredients/ingredientes:

6 egg yolk/yemas de huevo
3/4 cup sugar/azúcar
1 teaspoon vanilla/vainilla
3 tablespoons pure maple syrup/jarabe de maple (arce)
400 ml whole milk/leche entera
200 ml heavy cream/crema entera de leche

in a large bowl, whisk the egg yolks with the sugar until the mixture gets creamy. add vanilla and maple syrup. whisk a little more.
en un tazón grande, bate las yemas de huevo con el azúcar hasta que la mezcla queda cremosa. agrega la vanilla y el jarabe de maple. bate un poco más.

bring the milk and cream to simmer in a heavy saucepan. 
calienta la leche con crema hasta que esta a punto de hervir o hasta que hierve a fuego lento.

pour or spoon a little bit of the warm milk into the yolks. then slowly pour the yolk mixture into the milk. do not forget to whisk while pouring. cook on low heat and whisk constantly until the custard covers the back of a spoon without running. let it cool down before placing to the freezer. take out of the freezer every hour and whisk. after 5 or 6 freeze completely and enjoy :)
echa o cucharea un poco de la leche caliente a la mezcla de las yemas. después lentamente hecha la mezcla de las yemas a la leche. no olvides de batir mientras echando las yemas. coce a fuego lento y bate constantemente hasta que la natilla cubre la parte trasera de una cuchara sin correr. deja que la mezcla se enfria antes de colocarla en el congelador. sacala del congelador cada hora y batela. después de 5 o 6 horas congela el helado totalmente y disfruta :)


















7 comments:

  1. krasnu farbu ma tvoja zmrzlinka! a s chutou maple syrup to musi byt bomba! ja som zatial robila len maximalne jednoduchu verziu zmrzliny, na sposob mango lassi, len som ho dala zamrazit do nanukovych formiciek :) Tvoja zmrzka vyzera profi, aj ked nie je zo zmrzlinovaca! a super navod!

    ReplyDelete
  2. Aka super zmrzka! Presne podla mojej chuti!!! Javorovy sirup zboznujem!!!

    ReplyDelete
  3. dakujem @Evicka. bala som sa, ze to nedopadne dobre. najhorsie bolo to dlhe cakanie, ale zmrzlina nam chutila :)

    @Marianka, chcela som robit len obycajnu vanilkovu, no objavila som doma javorovy sirup, tak som ho tam pridala :) len tomu chybali pecanove orechy :D

    ReplyDelete
  4. Super, paci sa mi tento recept a dalsi dovo preco kupit maple syrup :)

    ReplyDelete
  5. Ááách, tak teď mě strašně mrzí, že jsem ten javorový sirup všechen vyplácala na palačinky, protože tahle zmrzlina musí být úžasná! Taky nemám zmrzlinovač, takže u mě je to vždycky sázka do loterie, ale většinou se podaří :) Fotky máš moc krásné a zamilovala jsem se do tvé bílé modře zdobené misky - moc pěkný kousek :)

    ReplyDelete
  6. Sounds wonderful. I will be looking for your cinnamon ice cream recipe.

    ReplyDelete
  7. @Catalina, ďakujem pekne za pochvalu. Misku som kúpila minulý týžden v Tescu, na prvý pohľad som sa do nej zahľadela :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...